Träna kommunikation i sommar

“Kommaöverensövning”

Leken eller utforskandet som all tantra innebär och framför allt  Tantrickink ska alltid vara överenskommen, säker och sund (Safe, Sane och Consensual…)

Jag återkommer hela tiden till detta, mest för att du själv ska bli påmind om att du alltid har rätt att ta paus för att hitta ditt Ja och hitta ditt Nej. Detta gäller både för och emot lek, det är en av byggstenarna i er gemensamma utvecklingsresa och icke att förglömma – även den som ger/för/dominerar behöver ha koll på sitt Ja och sitt Nej

Gör denna övning först själv, ta sedan ett samtal med din partner om svaren på frågorna.

KOMMUNIKATIONSÖVNING

Hur gör man för att skapa och vidmakthålla polariteten? Lösningen är Kommunikation. Jag uppmanar alla att skriva ner sina egna drömmar, fantasier, tankar om vad man längtar efter och vad man vill göra.

Ett sätt att göra detta på är att skapa en gemensam LEKBOK. Köp ett vackert block att ha bredvid sängen (göm den om ni har barn) där den ena skriver ner svaren på dessa frågor från ena hållet och den andra skriver ner från det andra hållet i boken. Boken fungerar då som inspiration för bägge parter – hur ni ska komma vidare i relationen och leken. Har ni fler egna frågor – fyll på. Tar boken slut – köp en ny!

Ta en stund nu på en gång och ta blocket ni köpt och svara på dessa frågor. Sedan ber du din partner, lekkompis eller allra käraste vän att göra samma sak.

Jag drömmer om att göra det här?

Jag har alltid fantiserat om att….?

Jag blir upphetsad av detta…

Jag blir upphetsad av att du gör så här…

Jag blir upphetsad av att göra så här med dig?

När du gör så här…så blir jag avstängd och avtänd?

De här sakerna får du aldrig göra med mig?

Så här ser mitt perfekta förspel ut?

Detta skapar trygghet för mig…

Det här drömmer jag om att vi gör efter att vi har haft s-x?

Jag uppskattar dig för att…

Dessa frågor är ett förslag – det är underlag för samtal och överenskommelser. Det finns en hel del onlinetjänster med många frågor som underlag för bättre kommunikation och samtal.

Nu har ni en startplan för er gemensamma resa. Hoppas ni får en bra lekkväll efter detta samtal. Gör gärna en återkoppling efter en månad, en enklare avstämning om ni håller er på banan. Sedan kanske det är läge att gå igenom frågorna igen efter ett halvår eller år eftersom förändring och utveckling tar tid.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.